16 november 2012

Bah wat is de maatschappij toch hard!

Een ietwat later kaartje dan normaal vanavond maar moest eerst eventjes bijtanken toen ik thuis kwam. Wat is het af en toe toch hard in de maatschappij. Moet je horen, er vindt een landelijke reorganisatie plaats bij de rechtbanken en gerechtshoven en ik kan je nu vertellen wat hakt dat erin zeg. Gisteren hebben 7 naaste collega's van mij te horen gekregen dat zij kunnen vertrekken, dat grijpt Aniet al heel erg aan maar vanmorgen wat er toen gebeurde pffffff ..... 'Hoor ik toch opeens een raar geluid op de gang, eerst dacht ik nog zit er nou iemand zo ontzettend hard te lachen maar nee was dat het maar, kwam er een mannelijke collega voorbij die zo ontzettend liep te huilen, snikken met uithalen, nou misschien ben ik dan een zachtgekookt eitje maar daar ging Aniet ook hoor, het ging door merg en been, nu ik dit schrijf komen de tranen en het kippevel alweer. Kan er niets aan doen maar ik ben ook zo'n gevoelig typje en krijg het niet van mijn netvlies af, ik vind dat zo ontzettend erg voor die mensen en als je dan een man van 44 jaar zo ontzettend ziet huilen nou dat wil je niet zien en horen hoor geloof me ..... ik hoop zo dat hij snel een andere baan vindt, die man heeft al niet veel geluk in zijn leven en dan dit ook nog, zo onmenselijk allemaal .... bah niet leuk, sorry maar moest het even kwijt hoor. Nu naar mijn kaartje van vanavond, moest toch eventjes ontspannen en afleiding zoeken en ben aan de challenge voor de Creatieve Zebra begonnen en daar is dit kaartje uitgekomen. Heb eigenlijk nog nooit zo'n smal kaartje gemaakt maar vond het wel heel leuk om te doen, moet je zien of ligt dat nu aan mij maar het lijkt wel of haar oogjes wat angstig staan, zal ze zich hebben aangepast aan de situatie van vandaag of vindt ze het gewoon eng om op haar koppie te staan ...


Welkom Juanita en Angela op mijn blog, wat ontzettend leuk dat jullie volger zijn geworden, helemaal gezellig en dat we maar vaak van elkaars kunnen kunnen genieten. Wat hebben jullie toch weer leuke reacties achtergelaten op mijn kaartje van gisteren, ik zeg het hierbij nog maar eens jullie zijn allemaal toppertjes, dank jullie wel. En zoals telkens weer zegt Aniet lieve bloggertjes aan de andere kant van het beeldscherm tot de volgende keer!

49 opmerkingen:

 1. Hallo Anita, He wat naar om te horen. Ook op mijn werk is al een aantal keren gereorganiseerd en het hakt er iedere keer weer in. Fijn dat je toch wat ontspanning kon vinden. Het is een schat van een kaartje geworden.
  groeten, Aartje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat erg voor die collega. En de andere ook. Het gaat er inderdaad allemaal niet eerlijk aan toe...
  Je laat wel weer een hele mooie kaart zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik schrok van je startzin, ja het is vreselijk al die ontslagen. Zoveel ellende. Niemand is meer ergens zeker van en zo moeten we nu maar in het leven gaan staan, leven bij de dag. En ik vind je geen softie hoor gewoon een bewogen mens en van mij mogen er daar veel meer van komen in deze wereld dan zou het er toch anders uit gaan zien.
  Je kaartje is weer prachtig geworden,

  groetjes coby

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een vervelende situatie zeg.. Zoiets is echt niet leuk om mee te maken!! En zeker als je je collega's zo om je heen met verdriet ziet.. Veel sterkte!!
  De kaartjes die je de afgelopen week hebt laten zien zijn echt heel leuk, daar wordt je wel vrolijk van!
  Lieve groetjes, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tja...Ik ben bang dat we dit nog veel gaan meemaken aankomende maanden ! Het gaat gewoon niet goed met onze economie...pfff...ik hoop dat dit mij bespaart gaat blijven !

  Wat een geweldig mooi kaartje heb je gemaakt en wat een schattig gezichtje heeft ze *lol*

  Geniet van het kaarten maken...

  Liefs, Anreda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hai Anita ja meis de maatschappij is hard en het is voor een ieder rot die dit overkomt, maar als het moment daar is kiezen we allemaal voor ons zelf en ja dat je dan een kaartje maakt als afleiding heb je zeker goed gedaan, want hij is zoals altijd een toppertje.

  Voor nu fijn weekend en liefs Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tjeetje Anita, snap dat je dit even van je af wilde schrijven. Wat vreselijk voor je collega's, je hoort het zoveel op dit moment pfff hoop dat wij het niet meemaken want het werk ligt niet voor het oprapen op dit moment.

  Je kaartje is een schatje, lief afdrukje.

  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Anita,
  Ik kan me voorstellen dat je het even kwijt wil en ja..de wereld is keihard en er zullen nog heel veel mensen de dupe worden...
  Dan je kaartje een schatje weer in rose en groen..leuk, ondeugend kindje..grappig stempeltje..heel lief kaartje...

  Liefs van Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat leven we toch in een harde wereld, er zullen nog wel meer harde klappen vallen waar veel mensen de dupe van zijn...maar je kaartje vind ik weer erg gelukt vanavond......

  groetjes Bea.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je bent een lief mens Aniet, sla je arm maar om verdrietige mensen.
  Je kaartje is weer ontzettend leuk.
  Lieve groetjes hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat naar! Helaas gebeurd dit elke dag wel nu,
  gelukkig was jij het niet.
  Je kaartje is weer prachtig
  liefs Anke

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Anita wat erg wat ik allemaal over je werk lees.maar volgens mij gaat het bij elk werk de laatste tijd zo je hoort niks anders dan dat er mensen ontslagen worden waar moet het toch allemaal heen.Kan goed begrijpen dat je dit even kwijt moest.veel sterkte voor op je werk.ben blij dat je toch nog bent gaan frutselen toch even afleiding je kaartje is weer een schatje groetjes Margo.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi Aniet, wat naar, maar je hoort het momenteel overal. Fijn dat jij zo met ze meeleeft. Gelukkig heb je ter ontspanning toch weer een mooi kaartje gemaakt. Groetjes, Helen

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat vreselijk en helaas staat dit verhaal niet op zich zelf, heel aangrijpend!
  Je kaartje is weer een echt schatje!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoi Anita, Ik weet helemaal wat je bedoelt. Ik heb te maken met de Rechtbank Rotterdam die samen gaat met Dordrecht. Wat een zooitje zal dat worden. Al die stomme plannen in den Haag, allerlei mensen worden ontslagen en de hoge heren blijven hoog en droog zitten (moest ik ook even kwijt). Je kaart is prachtig. Knap dat je de afleiding hebt gevonden om toch nog een kaart te maken. Hij is heel leuk! Liefs, Cindy

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Tja, zo schijnt het te "moeten" gaan tegenwoordig, en ik ben bang dat het einde nog niet in zicht is...
  Maar je kaartje is een echt schatje anita

  Groetjes Hermien

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hoi Anita wat erg en vervelend gelukkig zit jij er niet bij ,ik schrok er een beetje van dacht dat zal haar toch niet overkomen stel je voor met twee kindjes die net veel geld gaan kosten.je moet er niet aan denken.
  een heel goede nachtrust gewenst en niet te veel tobbe hoor groetjes Rianne

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Meis alles hierover is al gezegd en ben het er helemaal mee eens, het is afschuwelijk!!
  Je bent een lieverd dat je er zo mee begaan bent en logisch dat je er erg mee zit.
  Maar je heb je even lekker kunnen uitleven op je schattige kaart, super om te zien.
  Liefs Henriette.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Vreselijk Anita. Had van mijn rechten studerende dochter al het een en ander gehoord, maar als je dit dan van zo dichtbij meemaakt kan ik me voorstellen dat je er even goed ziek van bent.
  Gelukkig heb je wat afleiding kunnen vinden in het maken van alweer een prachtig kaartje, hij is super meis.
  Groetjes Diana.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat vervelend allemaal de maatschappij verhard, triest en het geeft veel verdriet. Mooi dat jij je gelukkig nog kan ontspannen met je hobby dus blijven genieten en je kaart is weer snoezig
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ja meis de wereld is keihard,zo gaan we allemaal naar de klo verder vul je het zelf maar in.
  Ik weet waarom dat meisje angstig kijkt hoor jij hebt haar broek roze gekleurd,
  maar eigenlijk heeft ze in haar broek geplast. ik zit te tikken en jouw bericht komt binnen,ook toevallig,maar je kaart is prachtig gemaakt.
  Misschien komt alles weer goed in de maatschappij, er vallen rake klappen. fijn weekend
  Lieve groetjes Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hoi Aniet,
  nou, ik kan me helemaal voorstellen hoe dat geweest moet zijn!! Wat naar en verdrietig! En natuurlijk heb je dan te doen met zo'n collega!
  Ik heb ook nog geen vast contract en per 1 december loopt mijn contract af. Tot 1 januari mogen er geen mensen aangenomen worden voor vast.....ook vanwege de bezuinigingen. Maar ja, ik mag wel op kosten van de school studeren, dus ik denk dat ze me dan een maandcontract geven en dan per 1 jan een vast. Ten minste, dat hoop ik! Maar zo lang ik geen zekerheid heb blijft het wel afwachten.
  Je kaart is een schatje !! Echt superleuk afbeeldinkje en je kleuren zijn zo lief voor een meisje! Superzzzz,

  Groetjes, GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat erg hè, het erge is dat je het overal om je heen hoort, alles wordt maar gereorganiseert en/of onstlagen, bij ons moeten er ook heel wat uit, alleen weten ze nog niet wie en wat.
  Je kaartje is wel supersssss, heel schattig.
  gr Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Mooi Anita,en ook zo mooi ingekleurd.Ik kijk altijd met bewondering op alle blogs naar het inkleuren.Zelf ben ik nooit tevreden over mijn inkleuren.Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Het is overal hetzelfde Anita, bij ons op het werk gaan ze over één jaar reorganiseren, vraag me af wat dat voor ons betekent. Er gaan er in ieder geval een heel hoop mensen uit dan. Hoop dat ik dat overleef of ook werkloos wordt.
  Hoop dat voor die tijd het kabinet nog klapt en dan schappelijker mensen komen te zitten. Wat nu zit zet ons allemaal werkeloos thuis op de bank.
  Je kaart is in ieder geval prachtig meissie.
  Liefs, Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Alweer een mooie kaart ik ben bang dat er door dat reorganiseren veel meer criminaliteit komt want alles wordt maar duurder en overal word op bezuinigd dus die in de ww komen hebben het heel moeilijk we zullen er maar het beste van hopen
  Leafs Tietje.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Voor het eerst in mijn leven ben ik 'blij' dat ik niet buiten de deur werk; weliswaar door omstandigheden (manlief zwaar MS patiënt)... maar heb in ieder geval de stress van eventueel ontslag niet (niet voor mij en niet voor manlief)... en de rest laten we op ons afkomen...

  En nu je kaart: GEWELDIG.... vind deze van Karens Doodles zó leuk!!! Je kleurenkeuze is ook prachtig; dat roze met fel groen; toppie!!!

  Fijn weekeinde gewenst...
  lfs Angela

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Anita,wat naar van je collega's,ja de wereld is hard.Goed dat je het even van je af heb geschreven maar het is altijd moeilijk.
  Nu over je kaart,de kleuren zijn prachtig zoals altijd met alle kaarten van je.

  Groetjes José

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Wat een vreselijk verhaal. Ik heb zelf een schoonheidssalon en raak regelmatig klanten kwijt of ze komen minder vaak doordat ze zelf geen baan meer hebben of hun partner is ontslagen. Het is da laatste tijd echt heel erg. Wat moet dat toch allemaal worden in de toekomst? Ik zou net als jij ook hard hebben meegehuild, want ik ben ook echt een gevoelig mens. Maar nu over je kaartje, ik vind deze afbeelding echt zo lief. Je hebt er iets heel moois van gemaakt. Succes met de challenge.
  Liefs Angelique

  BeantwoordenVerwijderen
 30. He bah, wat is het ook allemaal oneerlijk! Een man zien huilen kan ik ook niet hoor, ze moeten daar van hogerhand eens zien wat ze de medemens aan doen. Mijn man zit momenteel ook in een reorganisatie en ik hoop dat hij er goed uit komt...afwachten maar...

  Je kaart is weer prachtig! Mooie kleuren en digi heb je gebruikt!
  Toch een fijn weekend gewenst...
  Lieve groetjes Elise

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Anoniem10:30

  Hoi Anita
  Wat vervelend het is ook zo'n rare tijd dat je niet weet of je zelf je baan behoud.Hopelijk loopt het voor deze man goed af.

  Je kaart is helemaal toppie schitterende kleuren en de digi GEWELDIG zo leuk.Fijn weekend Anita en lieve groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Wat een nare berichten allemaal,ik hoop dat o.a deze man weer spoedig een baan zal vinden.
  Ik vind je kaartje schattig Anita,leuke kleuren heb je gebruikt en ja,het stempeltje is om verliefd op te worden.
  Gr ria

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Kan me voorstellen dat zo'n voorval je erg aangrijpt, het is niet niks!
  Maar wat een lief kaartje heb je gemaakt, Anita, super schattige afdruk!

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Jeetje Anita, wat een nare bedoeling op je werk. Ik kan begrijpen dat je er ook helemaal van overstuur bent. Het zou ook niets voor mij zijn. En met je kaartje laat je (onbewust misschien) zien dat alles op zijn kop staat met die bezuinigingen. Leuke digi... moest wel twee keer kijken; dacht eerst dat het een boze dikke mevrouw was met groene krullen. Dat kwam vast door de titel van je blogbericht. Hahaha.
  Fijn weekend,
  Liefs,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 35. De tijden zijn op het moment inderdaad moeilijk en wat verschrikkelijk voor die man! Voor al je collega's is het verschrikkelijk om hun baan te moeten verliezen. Helaas gebeurt het tegenwoordig overal. Je kaartje is wel super schattig geworden, heel lief!!
  Ik ben ook helemaal weg van de kaart met de foto van je kinderen erop. Wat waren ze schattig!!
  Fijn weekend, groetjes, Marlies

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Begrijp jij nou waarom ik drie maanden langer moet werken en niet een jaar korter??? Ik heb een leuke baan hoor (ambtenaar) maar ik ben nu 62 en zou best graag mijn plaatsje aan een ander geven die er om staat te springen maar ja, we zullen het nooit begrijpen denk ik....
  Maar nu je kaartje....super gezellig kaartje!!!
  En laten we hier maar lekker mee doorgaan Aniet!!!!
  Liefs Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Hoi Anita,

  IK vind het een hele leuke kaart geworden.
  Bij mij op mijn werk hebben we net een reorganisatie achter de rug. 7 mensen moesten eruit. is al de 2e keer in 7 jaar. Ik ontspring gelukkig steeds de dans. Zou het echt verschrikkelijk vinden als ik eruit zou moeten.

  Fijn weekend!!!

  Groetjes Nelly

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Anita ik snap dat je dit even van je af wilde schrijven. het is vreselijk voor je collega's,
  maar je kaart is weer prachtig Anita!!
  groetjes Trudy

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Een super leuk kaartje met een prachtige grappige stempel in geweldige kleurtjes.
  Knap gedaan.
  Groetjes,
  Carla

  BeantwoordenVerwijderen
 40. hallo anita
  wat is super leuk
  wet een leuk stempel anita
  groetjes brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Hoi Anita, wat leuk dat je volger bent geworden bij mij. Dank je wel voor je felicitaties! Jij maakt ook heel leuke creaties zeg. Zo ook dit schattige 'ik kijk op mn kop' meisje. Ik ga jou ook volgen hoor! :)

  Sterkte met alles op je werk.. Het hakt er even lekker in zo zeg.

  groetjes, Wil

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Bah, dat is niet leuk inderdaad en heel begrijpelijk dat de ellende van een collega je aangrijpt.
  Je kaart is een schatje! Beetje vrolijkheid brengt het!

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Wat een verschrikkelijk verhaal, zo ontzettend sneu, hoe kom je nu uit met je geld ed, bah.

  Je kaartje is wel weer een schatje hoor, ook schitterend van kleur!!!

  Groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Nou dan zijn wij zeker allemaal zacht gekookte eitjes ofzo, maar dit gaat j etoch niet in de koude kleren zitten? Heel akelig, moet er niet aan denken!
  Je hebt een schattig kaartje gemaakt zeg! Wat is onze hobby dan een heerlijke uitlaatklep hè?!

  BeantwoordenVerwijderen
 45. wat een verhaal ! heel erg vind ik dat, vandaag de dag, worden mensen behandeld als vee ! er is niks meer zker !
  toch een heel geslaagd kaartje heb je daar
  grtjs, martina
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Wat een verhaal zeg,vreselijk allemaal.
  Je kaart is weer prachtig meis.

  Liefs Riet.

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Wat een vreselijk verhaal, Anita. ik ben ook een softie. en kan zo met die man mee huilen. tja, je hoort steeds vaker dat er mensen hun baan verliezen. vreselijk.
  Maar je kaart is prachtig en ik vind haar niet ogen niet angstig kijken. Ze kijkt ondeugend.
  Gr. Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 48. GEFELICITEERD NEEM EEN KIJKJE BIJ EKEF
  Groetjes Marian

  BeantwoordenVerwijderen

Hallo daar aan de andere kant van het beeldscherm, wat leuk dat je een bezoekje hebt gebracht en een reactie hebt achtergelaten, ik lees ze altijd met een glimlach op mijn gezicht. Bedankt. Liefs van Anita